OVer pien

Mijn missie

Mijn missie is verbinding, echt contact maken met mezelf, naar binnen kijken en aan het werk gaan met wat je daar tegenkomt. Tijdens en na mijn burn-out is zelfontwikkeling, voelen en verbinding met mezelf op nummer 1 komen te staan. Dit is wat het leven bijzonder en mooi maakt, dit is waar het leven voor mij om gaat. Hier vind je geluk, juist in die verbinding. Want wanneer die verbinding ontbreekt is er zwaarte, negativiteit, een door razend hoofd, stress, druk-druk-drukte, ziekte, pijntjes en nog veel meer narigheid. Door me te verbinden met mijn lichaam, mijn geest en mijn ziel en deze in balans te brengen, samen te laten werken ben ik het gaan kunnen omdraaien en dit gun ik jou ook!

‘ART & YOGA zijn mijn passies en mijn redders’

pien

Een naam waar ik alle kanten mee op kan. Want Pien die pienselt, heeft het bedrijf Pienapple (ik ben toevallig ook dol op pineapple), al haar soul-artworks staan in een pien folio, ze geeft ook therapiën en er zijn vast nog meer grappige variaties te vinden. Ik houd van deze naam en gekke woordspelingen! Alleen is de naam Pien in het buitenland een beetje lastig uit te spreken en wordt het vaker Pin, Pieën of op zijn limburgs zelfs Pieng wat pijn betekent, haha!  ; )

art

‘Zonder kunst, zonder creativiteit sterf ik iedere dag een beetje.’

Een Pien, die niet schildert, is toch geen Pien? Deze opmerking kreeg ik een tijd geleden te horen van iemand die hoorde, dat ik al zo lang niet meer geschilderd had en ik in een fikse dip zat. En dat is natuurlijk helemaal waar! Creativiteit is wie ik in mijn kern ben, dit is mijn levenskracht. Als kind al was ik altijd creatief bezig, van het maken van tekeningen, gekke outfits aantrekken en pimpen tot takken verzamelen om iets van te bouwen en te maken. En dat is eigenlijk mijn hele leven zo gebleven. Ik ben gaan werken als kunstdocent op verschillende scholen, ben beeldend therapeut en maak soul-art paintings en ANNIES, eigenwijze muur-sieraden die rust uitstralen. Ik vind het heerlijk om te creëren en steeds weer iets nieuws, gek, leuks en bijzonders te verzinnen. En in alles wat ik doe stop ik een stukje van mezelf en geef het zo betekenis, energie en diepgang mee. Een energie die ik graag verspreid en zo de wereld wat kleurrijker, vrolijker, meer in verbinding en mooier maakt!

Mijn kunst is een vertaling van gevoel, mijn eigen gevoel maar ook dat van een ander. Ik ontdekte dat ik andere mensen kon raken door in te voelen op hun energie en dit kon vertalen naar een schilderij. Het is me al vaker overkomen dat ik een schilderij op maat voor iemand maak, waarbij ik invoel op de energie van de ander en dat diegene emotioneel wordt bij de onthulling omdat ze voelen dat het helemaal raak is en dus echt raakt. En dat maakt mijn werk zo bijzonder: ik mag andere mensen raken op een positieve zachte en kleurrijke manier door iets moois aan ze mee te geven, waar ze iedere dag van mogen genieten. Hoe gaaf is dat! En dat maakt mijn werk zo bijzonder, dat maakt mij blij en voedt mij en heelt mij!

yoga

‘Yin Yoga is the new black’

YOGA om letterlijk weer contact te maken met mijn lichaam en als kers op de taart ook met mijn gevoel. Ik ontdekte yoga en meditatie tijdens mijn burn-out. Dit was het enige moment waarop mijn hoofd even stil was en dit gaf mij zo een interne rust.

Ik heb tijdens yogalessen mijn lichaam leren voelen, mijn mind leren kennen en mijn gevoelen leren ervaren. Door hier anders mee om te leren gaan, ben ik het in het echte leven ook anders gaan doen. Ik ben gaan vertrouwen op mijn lichaam en mijn gevoel. Ik ben in mezelf thuisgekomen, ik snap nu hoe het werkt maar ik ben vooral blij dat ik ben gaan voelen, want als hoog gevoelig persoontje is voelen en leren hoe je met dit gevoel om moet gaan echt belangrijk. Yoga heeft mijn leven echt ten positieve veranderd. Ben ik dan nu helemaal stressvrij? Nee hoor, maar ik weet ondertussen wel hoe ik er anders mee om kan gaan en hoe ik dit in mijn dagelijks leven kan toepassen. Ik leer jou natuurlijk ook graag hoe je dit kunt doen.

wil jij...

  • Je meer ontspannen voelen
  • Voelen hoe het echt met je gaat?
  • Leren waar je grenzen liggen?
  • Beter slapen en je fitter voelen?
  • Je zachtheid ontdekken, voor jezelf en voor anderen?

bio & cijfers

  • Geboren in 1985
  • Opgegroeid in Heerlen
  • Gestudeerd aan Kunstacademie Maastricht & Vrije Academie ‘t Pad
  • Yin Yoga diploma behaald in Ibiza
  • 1.73 meter lang

Pien van Kessel (35) is ondernemer, kunstenares, yoga docent, beeldend therapeut en ontspanningscoach. Ze zette haar bedrijf Pienapple op de kaart waarmee ze de kunst van het verbonden zijn voor iedereen toegankelijk maakt door haar ART & YOGA lessen.

Intussen hangen er al vele kunstwerken in menig huis te stralen en lopen er heerlijk vele  ontspannen en zen mensen rond na het volgen van haar lessen. Pien deelt haar ervaringen en wijze lessen graag met jou, live in de lessen of via social media.