KIDS YOGA

Bij KIDS YOGA wordt de nadruk gelegd op ontspanning en plezier. Het spirituele komt niet zo sterk naar voren net als in sommige lessen voor volwassenen. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Kinderyoga is een speelse Hatha yogavorm die is afgestemd op het het niveau van bewegen, van leren of in welke fase van stress het kind zit. Tijdens een les wordt dynamisch bewegen afgewisseld met rustmomenten. Er is ook aandacht voor de ademhaling.

WAAROM YOGA VOOR KINDEREN?

Het stressvolle, gehaaste leventje dat we tegenwoordig leiden, gaat helaas ook aan onze kinderen niet onopgemerkt voorbij. De vraag of we onze kinderen niet teveel druk opleggen om van alles te moeten en constant te presteren rijst. Vooral de druk om hoge cijfers te halen op school lijkt ervoor te zorgen dat kinderen stress ervaren, maar ook thuis en in hun vrije tijd lijkt de druk hoog.

Rust en ontspanning zou deze kinderen kunnen helpen om beter met druk van buitenaf om te gaan. Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen.

Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan, bijvoorbeeld door evenwichtsoefeningen. Yoga leert kinderen technieken die helpen zich beter te concentreren, stress te verminderen en zich beter te kunnen ontspannen, en zelfbewuster en zelfverzekerder te zijn.

VOOR WIE? Voor KIDS van 5 t/m 11 jaar.

IS KIDS YOGA IETS VOOR JOU? Klik dan hier om direct een les te boeken.

Een proefles is  geheel GRATIS en kan ook via het reserveringssysteem geboekt worden.