BEELDENDE THERAPIE

 

‘Beelden maken zichtbaar wat niet gezegd of gevoeld kan worden’

Ik geef BEELDENDE THERAPIE/COACHING aan jongeren en volwassenen. Bij deze therapievorm ga je op kunstzinnige wijze aan de slag met jezelf. Wat soms in woorden niet is uit te leggen, komt in beelden en werkwijze naar voren. Met verschillende materialen aan de slag gaan om dichterbij je kern te komen, inzicht te krijgen en  tools om de touwtjes weer in eigen handen te kunnen nemen. Er kan gewerkt worden met onder andere verf, klei, kleurpotloden, bijenwas, houtskool, pastelkrijt en collage-materialen. Het proces staat centraal, niet het eindresultaat, je hoeft dus geen ervaring te hebben op creatief of kunstzinnig vlak.

‘beeldend werken is de meest krachtige manier om naar jezelf te kijken’

Als beeldend therapeut/coach begeleid ik je in het zichtbaar en helder maken van het thema wat je inbrengt als hulpvraag. Ik laat je voelen hoe het is om naar je innerlijke beelden te kijken. Naar dát waar je je niet direct bewust van bent, maar wat in je leeft. Je kwaliteiten en je valkuilen, je passie en je levenszin. Daar naar durven kijken, geeft een bewustwording en dit kan leiden tot inzichten die je verder helpen op je pad. Je wordt beetje bij beetje wie je echt bent en je gaat doen waar je werkelijk naar verlangt. Welke hulpvraag dan ook, beeldend werken is een enorm krachtige manier om er naar te kijken. We gaan van woord naar beeld en van beeld naar woord.

Beelden drukken gevoelens uit en maken emoties los. In kleur, vorm, energie en symboliek. Een persoonlijk ontwikkelingsproces komt in kunstzinnig werk volledig tot z’n recht omdat niet alleen het hoofd (denken), maar vooral het hart (gevoel) spreekt.

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Ik gebruik technieken uit ACT, Action Commitment Therapy.  Dit is een therapievorm die zich richt op het accepteren van de situatie en het gevoel dat daarbij hoort. Daarnaast staat het onderzoeken van de koers die je wilt varen en de waarden die je wilt naleven centraal. Het ontdekken van bewuste en onbewuste Kwaliteiten worden onderzocht en vervolgens vertaald naar een actieplan. Werkvormen uit de mindfulness ondersteunen deze methode.

IS DIT IETS VOOR JOU? Meld je dan hier aan voor een sessie.